Cand ajungi in faza de platou (dupa o scadere constanta in greutate, stagnezi), e timpul sa-i dai organismului un nou impuls pentru a pierde kilograme intr-un ritm mai alert. O astfel de dieta e cea preponderent proteica – desigur, combinata cu multe fibre, ca sa fie sanatoasa. Dieta se tine maxim 2 saptamani, dupa care se revine la regimul alimentar anterior. Nu se consuma paine si nici alcool. Se beau zilnic cel putin 2 litri de apa sau ceai neindulcit. Carnea se pregateste la cuptor, fiarta sau la gratar. Salatele se prepara cu o lingurita de ulei de masline, foarte putina sare si multa zeama de lamaie.
Consuma carne rosie si alba, inclusiv peste, alternandu-le. Prea multa carne rosie creste aciditatea sangelui, elimina calciul, suprasolicita rinichii si ingreuneaza digestia. Orice tip de carne ai alege, asociaza-o cu multe fibre (legume fierte sau crude), pentru a stimula digestia. Astfel, vei slabi mai usor. Se opteaza pentru una dintre variantele de mancaruri si gustari, la alegere.
Mic dejun: 2 felii de sunca slaba + un ardei gras sau un castravete SAU o conserva de ton in suc propriu cu lamaie + frunze de salata verde SAU un ou fiert tare
Pranz/Cina: carne de pui + salata verde SAU carne de vaca + salata de varza dulce SAU peste + broccoli sau salata verde SAU carne de curcan + salata verde.
Gustari: ananas crud SAU un mar SAU 2 kiwi SAU un pahar cu suc de rosii SAU o para. Este important sa se respecte tipul fructelor recomandate.
0 Comentarii